Geplaatst op zaterdag 04 mei 2024 @ 11:35 , 21 keer bekeken
Bereidingstijd:
Recept voor: 2 personen
1x2x3x
Bereid de orzo volgens de instructies op de verpakking.
Bak de spekjes ongeveer 5 minuten in een pan zonder olie op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Gebruik je liever een knoflookpers? Dat kan natuurlijk ook. Bak de knoflook het laatste minuutje mee met de spekjes. Zelf laten we de spekjes even uitlekken op een keukenpapiertje.
Meng nu in een kom de slagroom met het ei en doe hier lekker wat geraspte (Parmezaanse) kaas bij en een snufje vers gemalen peper.
Giet de orzo af en meng het slagroom-ei mengsel door de orzo in de kookpan. Doe dit snel en zorg ervoor dat het ei niet helemaal gaat stollen.
Meng tot slot nog even de spekjes erdoor en schep de romige orzo carbonara op. Maak het helemaal af met lekker wat verse peterselie en wat extra P
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan:
Aanbevelingen door leden:
PraamDe club laat je de dingen des levens waar het om gaat overpijnzen
Dit is een gezellige club met mooie plaatjes..